Originele & Hippe merken
Gratis verzending boven €60
Leuk & Duurzaam speelgoed
Webwinkel
0
0
Originele & Hippe merken
Gratis verzending boven €60
Leuk & Duurzaam speelgoed

Door Stijn Depoortere

Open Ended speelgoed: Wat is het? Wij geven onze aanraders mee!

Wat is Open Ended Play?

Het is speelgoed zonder handleiding, zonder opgelegd patroon of standaard uitkomst. Speelgoed dat de fantasie van het kind aanspreekt. Je kind bepaald wat het voorstelt en waarvoor het dient. En dat kan bovendien bij elk spel weer veranderen.

Het woord zegt het zelf, er is een open einde en geen goede of foute manier om ermee te spelen. Denk bijvoorbeeld aan blokken die een boerderij kunnen vormen maar ook een vliegveld of zelf centjes kunnen voorstellen bij ‘winkeltje spelen’. Geen auto’s die licht en lawaai maken, maar speelgoed dat ruimte laat voor fantasie. Veel speelgoed vandaag vraagt weinig actie van je kind en dat wil men met open ended play net wél bevorderen.

De voordelen van Open Ended Speelgoed

Het is duurzaam

Niet alleen is het gemaakt uit duurzame materialen, het concept zorgt ervoor dat het kind er telkens iets anders bij kan bedenken. Het is niet eentonig en er wordt dus veel langer mee gespeeld.

Het stimuleert de creativiteit van je kind

Doordat het speelgoed geen opgelegde kant uitgaat, zoals een duidelijke brandweerwagen of een puzzel die enkel zó kan opgelost worden, spreekt open ended speelgoed de creativiteit van je kind aan. Het verruimt de cognitieve skills, kinderen leren keuzes maken en ze voelen zich sneller geïnspireerd.

Makkelijk te combineren met ander open ended speelgoed

Open ended speelgoed hebben gemeen dat je er creatief mee kan omgaan, je kan daarom vaak dit speelgoed met elkaar combineren en er alweer iets helemaal nieuws van maken.

Het bevordert de motorische skills van je kind

Het kind gaat zelf aan de slag en bouwt, verplaatst en leert hoe je dingen zelf kan maken. Wat enorm bevorderlijk is voor de motorische vooruitgang van je kind.

Het is mooi om naar te kijken

Het oog wil ook wat en dat is dan weer een plus voor de ouders! Geen allegaartje van schreeuwerige kleuren in de woon -of speelkamer. Open ended speelgoed is vaak neutraal en zacht in kleurgebruik.

Onze aanraders

Just Blocks

Niets meer en niets minder dan hout… Houten blokken, plankjes en staafjes. Deze blokken kunnen op 10000 manieren worden ingezet en zorgen voor eindeloos speelplezier. Niet alleen fantasie, maar ook motorisch heeft dit een groot voordeel. Kinderen moeten daarnaast inzichtelijk te werk gaan. Laat kinderen hun fantasie de vrije loop met deze bouwset en laat ze hun eigen garage, vliegveld, winkel,... ontwerpen. Ontdek Just Blocks!

Way to play

Waytoplay bestaat uit sets van makkelijk te koppelen baandelen; rechte stukken, bochten, parkeerplekken, kruisingen en rotondes. Door de rubberen structuur kun je er altijd en overal mee spelen. Binnen, maar ook buiten! Het strand, onder water, dat hoogpolige tapijt of die hobbelige weg: any way is een waytoplay. Eindeloos aan te vullen en… helemaal zelf in te vullen. Ieder kind is koning van zijn eigen unieke weg. Ontdek Way to Play!

Way to Play

Imitatiespeelgoed

Ook nabootsing is een belangrijk onderdeel van Open Ended Play. Tot ongeveer 7 jaar bezitten kinderen de wil tot nabootsing. Nabootsen wil zeggen dat kinderen de wereld begrijpen door het zelf na te spelen. Nabootsing gaat verder dan imitatie, omdat het zich eigen maken is van een bepaalde handeling of competentie.

Zo is er heel wat leuk, duurzaam, speelgoed om dat te bevorderen. Denk maar aan een poppenhuis, een keuken, een winkeltje of een werkbank met werktuig. Ontdek al ons rollenspel speelgoed!

Rollespel

Tender Leaf Toys houten sets dino’s / safaridieren

Tender Leaf toys ontwikkelt hoogwaardig en duurzaam speelgoed. Zo hebben ze leuke houten speelsets van houten safaridieren of dino’s waar kinderen een heel verhaal bij kunnen verzinnen in hun spel. Ontdek de houten sets van Tender Leaf Toys!

Open Ended Play Tender Leaf Toys

Stapelstein

De ronde balansstenen van stevig piepschuim motiveren kinderen om te bewegen en actief te spelen. Het is multifunctioneel en ondersteunt ook de motorische en cognitieve ontwikkeling. 'Reisje rond de wereld' spelen? 'The floor is lava?' Leren balanceren op één been? Een springparcours maken of een balanceerstoeltje? Het is allemaal mogelijk. Ontdek alle stapelstenen van Stapelstein

Stapelstein Blokken

 

Laat een opmerking achter...

Opmerkingen:

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »